Ananas- och chilismör

Ett kryddsmör med lite sting i. Passar till exempel till grillad lax eller grillad sötpotatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 220 g krossad ananas på burk
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 100 g smör, rumstempererat
  • ½ tsk örtsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Låt ananasen rinna av ordentligt. Tryck ut så mycket vätska som möjligt. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Blanda samtliga ingredienser. Rulla in smöret i smörgås- eller bakplåtspapper och forma till en rulle.
  3. Lägg in rullen i frysen, där den kan förvaras tills den ska användas. Ta ut den i rumstemperatur ca 15 minuter före serveringen. Smöret håller upp till två månader i frysen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…