Ångkokta wontonknyten

Imponera på gästerna med äkta kinesiska wontonknyten, de är mycket lättare att laga än vad man kan tro. Doppa i teriyakisås och njut.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk majsena
  • 5 grovrivna morötter, ca 5 dl
  • 2½ dl riven vitkål
  • 4 finhackade salladslökar, ca 1 dl
  • 3 msk teriyakisås + 2 dl till servering
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 1 tsk finriven ingefära eller 1 krm mald
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 24 små wontonark, 12x12 cm

Gör så här

  1. Strö majsena på ett bakplåtspapper. Spreja insidan av en ångkokningsinsats med matlagningsolja. Blanda morötter, vitkål, salladslök, 3 msk teriyakisås, koriander, ingefära och vitlök i en skål.
  2. Lägg fyra-fem wontonark på arbetsbordet. Täck resten av wontonarken med en fuktig handduk så att de inte torkar. Lägg cirka 1 msk grönsaker på varje wontonark.
  3. Fukta kanterna på arken. Tryck ihop två hörn mitt emot varandra. Gör på samma sätt med de andra två hörnen och nyp ihop kanterna.
  4. Lägg de fyllda knytena på bakplåtspapperet. Täck över löst med en lätt fuktig handduk. Gör på samma sätt med resten av wontonarken och grönsakerna.
  5. Lägg några fyllda knyten i ångkokningsinsatsen och ställ insatsen över sjudande vatten. Täck över och ångkoka knytena tolv minuter. Ta upp dem och håll dem varma. Koka de övriga knytena på samma sätt. Servera med resten av teriyakisåsen som dipsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept