Aniskokta päron med toscasås

God kombination med den kryddiga smaken från anis mot den söta toscasåsen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 päron, fasta
  • 5 dl vatten
  • 2½ dl strösocker
  • 4 stjärnanis
  • 3 msk citronsaft
  • Toscasås:
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • ½ dl sötmandel

Gör så här

  1. Skala och kärna ur päronen.
  2. Koka upp vatten, socker, citronsaft och stjärnanis. Lägg i päronen, låt sjuda tills de känns lagom mjuka. Låt päronen svalna i lagen.
  3. Skålla, skala och grovhacka mandeln. Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens och ljusbrun färg.
  4. Låt det koka ganska rejält. Rör ner den hackade mandeln.
  5. Servera päronen och toscasåsen rumsvarma med vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…