Annorlunda kålpudding

Lite annorlunda än vanlig kålpudding.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca ¾ kg vitkål
  • 300 g köttfärs ( blandfärs )
  • Smör eller Margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk hela tomater ( 425 g )
  • ¾ - 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 2 krm timjan
  • 1 krm dragon
  • ½ msk soja
  • ½ dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär kålen i bitar och koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten, ca 8 minuter. Till färsen skärs moroten i små tärningar och bryns tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Rör om till en grynig massa. Blanda sedan ner mjölet och rör ut det väl.
  3. Tillsätt tomaterna skurna i bitar, tomatspadet och kryddorna. Låt röran småkoka 10 minuter. Blanda sist ner osten och smaka av. Varva nu den väl avrunnen kål och köttfärsröran i smord ugnssäker form. Understa och översta lagret ska kål. Grädda ca 15 minuter, täck sedan ytan med ost och grädda ytterligare i 250 grader ca 10 minuter. Servera med kokt potatis

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@roskerstin

Gratäng med sting

Hade kokt potatis över och var sugen på gratäng och resultatet blev en jättegod gratäng med mycket smak. Vi åt rökt fläskfile och sallad…