Ansjovischeesecake

Ett recept från Ikeas julkock Tareq Taylor. Cheesecaken blev det nya på vårat julbord i år. Får fem stjärnor av mig och övriga som testade den på julafton. På bilden är cheesecaken bredvid de vita sillburkarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g kavring
  • 100 g smör
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl vispgrädde, vispad
  • 5 blad gelatin
  • 1 rödlök fint hackad
  • 2 msk dill, fint skuren
  • 200 g ansjoviskryddad sillfilé fint hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration:
  • 100 g sikrom eller löjrom
  • 1 st springform ca 28 cm

Gör så här

  1. Smält smöret. Finhacka kavringen i en matberedare och tillsätt smöret. Lägg brödmixen i en springform och platta ut.
  2. Blötlägg gelatinbladen.
  3. Blanda samman övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.
  4. Smält gelatinet och häll i gelatinet i smeten och blanda noggrant. Häll smeten i formen med kavring.
  5. Låt stå i kylen ca 3-4 timmar, eller tills cheesecaken har stelnat.
  6. Bred sikrom på toppen och garnera med dillkvistar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…