Ansjovispytt på bröd med stekt vaktelägg.

För den som vill ha lite extra. Vaktelägg kan vara svåra att få tag på. Bör oftast beställas. Man kan även servera med vanliga rödbetor som man strimlar och lägger på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl fryst tärnad potatis
  • 1 gul lök, finhackad
  • smör till stekning
  • 125 g ansjovisfilé + spad
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • tunnskuret fullkornsbröd
  • vaktelägg
  • smör till stekning
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Tina potatisen. Stek den gyllenfärgad i en stekpanna med smör tillsammans med löken.
  2. Blanda ner fint skuren ansjovisfilé och blanda även ner ansjovisspadet. Smaka av med peppar och salt. Låt steka tills vätskan kokat in.
  3. Stansa ut rundlar ur brödskivorna. Lägg på ansjovispytt. Stek vaktelägg och lägg dem överst eller garnera med små bitar inlagd rödbeta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…