Apelsin och mjölkpussing med rosenvatten

Fruktigt, fräscht, lätt och luftigt. Prova byta ut apelsinsaften mot saft från mango eller passionsfrukt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Till mjölkskiktet:
  • 2 msk maizenamjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk rosenvatten
  • 2 msk honung
  • Till apelsinskiktet:
  • 3 msk maizenamjöl
  • 5 dl nypressad apelsinsaft
  • 2 msk honung
  • Till garnering:
  • 30 g mörk blockchoklad
  • Några strimlor rivet apelsinskal

Gör så här

  1. Mjölkskiktet:
  2. Rör maizenamjöl med 3 msk mjölk och rosenvatten till en slät massa. Hetta upp resten av mjölken med honungen i en kastrull. Tillsätt maizenan, låt koka upp under omrörning tills det tjocknar. Ta kastrullen från plattan, låt svalna något.
  3. Apelsinskiktet:
  4. Rör maizenamjöl med 3 msk apelsinsaft till en slät massa. Hetta upp resten av apelsinsaften med honungen i en kastrull. Tillsätt maizenan, låt koka upp under omrörning tills det tjocknar. Ta kastrullen åt sidan, låt svalna något.
  5. Lägg plastfolie i sex låga portionsformar (á ca 2 dl). Fyll formarna till hälften med apelsinkrämen, fördela mjölkkrämen försiktigt ovanpå. Ställ i kylskåp att stelna.
  6. Smält blockchoklad i vattenbad. Doppa hälften av apelsinskalstrimlorna i chokladen, låt torka på bakpapper.
  7. Stjälp upp puddingar på desserttallrikar strax före servering. Garnera med chokladstrimlorna och resten av apelsinskalstrimlorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Frasig Napoleontårta

Frasiga smördegsbottnar som lägg ihop med äppelmos och gulpösig citronkräm och överst en rosig rosa glasyr – det blir en riktig Napoleontårta!

@7201

Laxburgare med pepparrotsvisp

Detta är mitt egna recept på laxburgare, har blandat olika recept tills det att jag tyckt det blivit bäst. Läckert, enkelt, och suuupergod vardagsmat…