Apelsin- och saffranscurd

Hemlagade klappar.... Mumsigt pålägg till bröd och skorpor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 1 citron
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1/2 påse saffran, ca 0,25 g
  • 3 ägg
  • 125 g smör

Gör så här

  1. Skala 1 apelsin och 1/2 citron med potatisskalare och strimla skalen.
  2. Pressa saften ur all frukt.
  3. Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker, saffran och ägg i en kastrull.
  4. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig.
  5. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar.
  6. Häll krämen i 2 glasburkar och låt stelna i kylen.
  7. Hållbar i kylen ca 1 vecka. Går att frysa.

Kommentarer

Hmmm undrar om man kan göra de här i Holland... Enda saffranen jag har sett här är trådig, har ingen aning om hur mycket man ska använda då...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr