Apelsin- och tomatfisk

Gott med fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 dl tomatfond (ardita), eller passerade tomater
  • 0,5 msk ljus soja
  • 1 vitlöksklyfta, liten, pressad
  • 200 g ryggfilé, av hoki eller annan fast vit fisk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald
  • 1 rosmarin, liten kvist
  • 10 svarta oliver, små, gärna taggiasca

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort skalet och det vita från apelsinen. Skär bort mellanväggarna och plocka ut de så kallade apelsinfiléerna. Spara saften som rinner ut. Blanda tomatfond, soja, vitlök och apelsinsaft.
  2. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Salta och peppra. Fördela apelsinklyftorna, tomatsåsen, rosmarin och oliver över fisken. Stek mitt i ugnen 20–25 min.
  3. Servera med pressad potatis eller ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept