Apelsinglaserade stenfrukter med mascarponekräm

Fräsch och god efterrätt där alla smakkombinationer finns! En snabb efterrätt som ändå är lite lyxig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g blandad stenfrukt tex. plommon, nektariner, persikor
  • Saft och skal av 1 apelsin
  • 1½ dl nötter
  • 2-3 msk socker
  • Ca 70 g torkade blåbär
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mascarpone

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och kärna ur frukterna. Använd de sorter som finns.
  3. Skär dem grovt och lägg bitarna i en ugnsfast form. Strö över socker, saft och skal från apelsinen. Blanda alltsammans.
  4. Grovhacka nötterna och strö över tillsammans med torkade blåbär. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills frukterna och nötterna fått fin färg.
  5. Vispa grädde och vänd ner mascarponen, vispa ihop.
  6. Smaka eventuellt av med socker.
  7. Servera frukterna med mascarponekrämen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…