Apelsinkrokanttoppar

Supergoda knapriga godbitar som inte kräver något större finlir, och som går att göra hur små eller stora man vill.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ dl hasselnötter
  • Skal av 1 apelsin
  • 1½ dl socker
  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Vicka på pannan med jämna mellanrum så att de blir jämnt rostade. De är färdiga då det knäpper i dem och skalet börjar spricka. Ställ åt sidan för att svalna en stund.
  3. Gnugga av det lösa skalet med en handduk och grovhacka nötter.
  4. Finriv apelsinskalet och låt det torka i rumstemperatur en stund. Smält sockret i en stekpanna tills det blivit svagt gyllenbrunt. Passa noga så att det inte bränns.
  5. Tillsätt de hackade nötterna och rör om så att det blir jämnt karamelliserat. Häll ut krokanten på ett bakplåtspapper och låt kallna. Hacka krokanten i bitar.
  6. Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vänd sedan ner apelsinskal och den hackade krokanten.
  7. Skeda upp till toppar på ett smörpapper. Ställ kallt att stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…