Apelsinkyckling

God rätt med kycklingfilé, som du gör i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk hackad basilika
  • 2 krm timjan
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • lite flytande margarin att steka i
  • 1 dl kycklingbuljong
  • rivet skal och saft av 1 vältvättad apelsin
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Smaksätt kycklingfiléerna med basilika, timjan, salt och peppar. Bryn dem i margarinet. Lägg över dem i en ugnssäker form. Värm kycklingbuljongen. Riv skalet av och pressa saften ur apelsinen. Blanda apelsinsaft med buljong, soja och sambal oelek. Häll över kycklingen i formen. Sätt in den i ugnen, 200 grader, ca 10-15 min. Kontrollera med en provnål att köttsaften är klar utan rosa inslag. Strö det rivna apelsinskalet över kycklingen.
  2. Pasta är gott att servera till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…