Apelsinlimpor

Saftiga och goda limpor med extra twist av apelsin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 dl utspädd apelsinjuice
  • 2 paket jäst, á 50 g
  • 3 dl brödsirap
  • 3 dl rågmjöl
  • 3 dl vetekli
  • 1 msk salt
  • 2 tsk mald kummin
  • 10-13 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm apelsinjuicen till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och blanda den med juicen. Tillsätt sirapen.
  2. Blanda rågmjöl, vetekli, salt, kummin och vetemjöl i en separat skål. Häll ner det i juiceblandningen under omrörning.
  3. Degen ska vara ganska lös för att limporna ska bli saftiga. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1½ timme.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Fördela degen i 3 avlånga smorda brödformar, ca 1½ liter. Grädda limporna mitt i ugnen i ca 1½ timme. Låt dem svalna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…