Aprikapaprikawok med kyckling

Krispig wok med kyckling, chili och paprika

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk jordnötsolja eller någon neutral olja
  • 1 msk röd curry
  • 6 hackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackat citrongräs
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1 röd paprika hackad i grova bitar
  • 1 orange paprika hackad i grova bitar
  • 2 hackade gula lökar
  • ca 2 msk fisksås (smaka dig fram!)
  • ca 1 msk ostronsås (smaka dig fram)
  • 1 msk plommonsås eller 1 rejäl tsk socker
  • Tillbehör
  • Kokt ris

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i woken.
  2. Lägg i den röda curryn, vitlöken och citrongräset. Fräs ordentligt och rör om.
  3. I med kycklingen och låt den bli genomstekt. Allt ska vara ganska klart så att det går fort när grönsakerna ska i.
  4. Tillsett resterande ingredienser, paprikor, lökar och såser. Smaka av, rör om.
  5. Servera fort innan grönsakerna hinner bli sega. Det ska vara krispigt. Med ris till blir det toppen!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept