Aprikospizza med chokladglass

Aprikos, choklad och mandel är en perfekt kombination. Det portugisiska starkvinet Moscatel de setúbal smaksätter desserten och är även god att servera till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 färdiggräddad pizzabotten, 180 g Fontana
  • 250 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 300 g torkade aprikoser
  • 3/4 dl Moscatel de setúbal, starkvin
  • 3/4 dl socker
  • 3 msk pressad citron
  • ½ msk rivet citronskal
  • Garnering:
  • 50 g rostade mandelspån
  • Tillbehör:
  • Mörk chokladglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv mandelmassan och blanda med ägget. Lägg pizzabottnen på en plåt med bakplåtspapper och bred på den rivna mandelmassan. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  3. Grovhacka aprikoserna. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vin, socker och citronsaft. Koka aprikoserna utan lock ca 5 minuter. Blanda i citronskalet och låt kallna.
  4. Fördela aprikoserna på pizzan och skär den i bitar. Garnera med rostade mandelspån och servera med chokladglass!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…