Arabisk kycklingsallad

Njut av grönsaker skurna i rejäla bitar, toppade med vackra tomater - gärna på kvist. Blanda smaker från Mellanöstern med spänstiga augustigrönsaker. Med spiskummin och mynta blir smakresan en ren njutning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 + 1 msk olivolja
  • 4 kycklingfiléer, 600 g
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 3 msk finhackad mynta
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 majskolvar
  • 1 romansallad
  • ½ citron
  • 1 msk olja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 pitabröd
  • Myntatsatsiki:
  • ½ gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk finhackad mynta, ½ kruka
  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Stek tomaterna i 1 msk olja ett par minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Strö över salt och spiskummin och stek filéerna i olja ca 3 minuter per sida. Strö över mynta mot slutet.
  3. Ansa och koka blomkålshuvudet 10 minuter. Koka majskolvarna 7-8 minuter. Dela blomkålen i buketter och skär varje majskolv i 6 bitar.
  4. Dela romansalladen i mindre bitar och lägg på ett stort fat. Lägg på blomkål, tomater, majs och kyckling. Pressa över citronjuice och ringla över lite olja. Salta och peppra.
  5. Rosta pitabröden i brödrosten eller i ugnen. Skär det i trianglar.
  6. Myntatsatsiki: Grovriv gurkan och lägg den i en sil, strö på saltet och låt stå 10 minuter. Blanda gurkan med pressad vitlök, mynta och yoghurt.
  7. Servera tsatsikin och pitabröden till salladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…