Asiatisk kycklingsallad med lime- och chilidressing

Den här ljuvliga kycklingsalladen med krispiga grönsaker vänds i fräsch lime- och chilidressing.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 1 grillad kyckling
  • 6 dl salladskål, finstrimlat
  • 2½ dl sojabönsgroddar
  • 2½ dl korianderblad, eller persiljeblad, hackade
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 2 tsk strösocker
  • 1 stor röd chilifrukt, urkärnad, finhackad

Gör så här

  1. Finstrimla morötterna. Dela gurkan på längden och skär i tunna skivor. Ta av allt kött från kycklingbenen och släng skrov och skinn. Strimla kycklingköttet fint med hjälp av två gafflar tills tunt och trådigt och lägg köttet i en skål.
  2. Tillsätt salladskål, morötter, gurka, sojabönsgroddar och koriander eller persilja och blanda väl.
  3. Blanda fisksåsen med limesaft och strösocker i en skål och tillsätt chilin. Blanda väl tills sockret har smält.
  4. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Servera gärna med limeklyftor att pressa över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept