Asiatisk kycklingsallad

Behöver du ett nytt och exotiskt recept på kyckling? Gör då den här knapriga salladen med asiatiska inslag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst utan skinn
  • 2 dl jordnötssås
  • 1 msk olja
  • 1 slanggurka
  • ½ purjolök
  • 2 torkade röda chilifrukter
  • 1 dl rostade osaltade jordnötter (valfritt)
  • Blad från grönsallad eller romansallad

Gör så här

  1. Skölj och strimla kycklingen och blanda den med jordnötssåsen i en skål. Täck över med plastfolie och ställ i kylen, 30 minuter.
  2. Värm upp oljan i en teflonstekpanna och lägg i den marinerade kycklingen. Kasta bort den marinad som blir över. Fräs upp kycklingen tills den inte längre är rosa, ca 8-10 minuter.
  3. Skölj och skiva gurka och purjolök. Hacka chili och jordnötter. Blanda ner allt med kycklingen och bryn ytterligare 3 minuter. Ta bort stekpannan från plattan.
  4. Lägg ett par salladsblad på varje tallrik. Portionera ut kycklingen och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept