Askad getost-bakelse med pesto på rostat surdegsbröd

Helt fantastisk kreation med Selles-sur-Cher. (Selles-Sur-Cher är en ost klassiker från Loire i Frankrike. Osten är tillverkad av opastöriserad getmjölk och täckt med ett tunt lager aska).

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g sotad Selles-sur-Cher
  • 2 själkar dill
  • 2 själkar persilja
  • 2 själkar basilika
  • 1 dl hasselnötter
  • 4 msk olivolja
  • 1 cl citronjuice
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor valfritt surdegsbröd

Gör så här

  1. Skiva upp osten i 5 cm tjocka skivor
  2. Mixa örter, nötter, citron med olivolja, salta och peppra
  3. Lägg på ordentligt med Pesto
  4. Sätt in i ugnen på 180 grader, ca 5 min, låt osten så färg
  5. Servera omgående med rostat surdegsbröd

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…