Aubergine-gratäng

Vegetarisk eller tillbehör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 auberginer, beroende på storlek
  • 1 dl Fontana Kreta olivolja
  • 1 pkt Fontana Halloumi
  • 1 dl Alfez paprika och pinjenötdip
  • 50 g Fontana Kashkaval
  • Salt efter behag
  • Svartpeppar efter behag

Gör så här

  1. Tvätta och skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Halstra dem lätt på båda sidor i en grillpanna med litet olivolja i. Lägg de halstrade auberginskivorna i en olivoljesmord ugnsfast form, litet om lott. Bred därefter på dippen jämt.
  2. Skär halloumin i skivor, cirka en halv centimeter tjocka. Fördela dem över auberginen i formen. Salta och peppra försiktigt (tänk på att dippen är tämligen kryddstark).
  3. Riv därefter 50 g av den grekiska hårdosten och strö den överst i formen. Sätt in rätten i 225 graders värme och låt stå 20-25 minuter. Den skall få fin färg och vara helt genomvarm. Servera gärna med en enkel sallad, eller helt enkelt med ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…