Auberginebåtar med färs & tomat

Lätt och gott till lunch eller ett buffébord

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 400 g färs
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ tsk krossad rosepeppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3-4 skivade tomater

Gör så här

  1. Skär auberginerna i ca 2 cm skivor. Stek dem gyllene på båda sidor i lite olja. Lägg på plåt med bakpapper, salta o peppra. Fräs lök, vitlök, färs och tomatpurè i resten av oljan. Smaka av med salt och rosepeppar.
  2. Blanda ost och creme fraiche. Fördela färsen på aubergineskivorna. Toppa med ostkräm och tomatskiva.
  3. Gratinera i 15 min i 225 grader mitt i ugnen.
  4. Servera med sallad och bröd som lunch eller med andra små rätter på buffébord...smaklig spis....

Kommentarer

Smarrigt värre .....Rekommenderas varmt.....

Liknande recept

@anderstam

Ostfiskpinne i kuvert

I min ljuva ungdom brukade jag grilla fiskpinnar i brödrosten och lägga i ett korvbröd. En riktigt smaskig ungkarlsmiddag ansåg jag då. Har med…

@mrsc

Räksallad med ris

Salladen med räkor och ris når en ny dimension smaksatt med parmesan och vitlök. Fräsch, lätt och god passar den till såväl lunch som…