Auberginerullar

Gott tillbehör eller som vegitarisk huvudrätt. Variera med att även rulla in halloumiost eller oliver. Fettsnål om du steker auberginerna i lite eller inget fett och om du använder dig av soltorkade tomater som ligger i lag utan olja. Uteslut även osten för smalare alternativ.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • Salt
  • peppar
  • Soltorkade tomater i vatten
  • ½ kruka basilika
  • Tomatsås:
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk balamvinäger
  • 1 burk hela tomater
  • Salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva auberginerna i långsmala skivor, ca ½ cm tjocka. Stek dessa mjuka i stekpanna. Salta och peppra.
  2. Rulla ihop varje skiva med tomat och basilika blad i mitten. Lägg på ungsfat.
  3. Finhacka lök och vitlök, bryn mjuka. Blanda i tomaterna och balsamvinäger. Låt koka ca 10 min. Sala och peppra. Lägg tomatblandningen över och runt rullarna.
  4. Grädda i ugnen ca 15 min på 225 grader.
  5. Strö över fetaost och garnera med några basilika blad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr