Bacon inlindad kycklingfilé, pressad potatis och krämig tomatsås.

Enkel smarrig middag för småbarns föräldrar....;-)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kyckling:
  • 4 normal stora kyckling filéer
  • 1 pkt bacon
  • salt
  • pepparmix
  • Sås:
  • ca 25 g margarin
  • 2 rågade msk mjöl
  • ca 4 dl mjölk eller matlagnings grädde
  • 200 g cremé bonjour soltorkad tomat
  • 1 hönsbuljong tärning
  • 1 krm malen vitpeppar
  • Ca 6 potatisar
  • Sallads tillbehör:
  • En kruka krispsallad
  • 6 färska champinjoner
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1/2 gurka
  • 2 st tomater
  • 2 små burkar vit sparris
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grekisk salladskrydda
  • 1 krm salt
  • 1 krm citronpeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den. Skölj av kycklingen och strö sedan salt och peppar över filéerna. Tag ett bacon per filé och linda runt. Stek bitarna ca 10 minuter på varje sida på inte allt för hög värme.
  2. Skiva champinjonerna och stek dom i pannan när kycklingen är klar.
  3. Smält margarin i en kastrull, häll i mjölet och rör om. Häll sedan i mjölken/grädden, creme bonjouren, buljongen samt kryddorna och rör om tills det tjocknar. Smaka av!
  4. Hacka tillbehören till salladen och häll över dressingen.
  5. Pressa till sist potatisen och servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@marre73

Makalös kycklinggratäng

Var till affären o hittade Cantadouost 4 peppar,hade tagit upp kyckling dagen före o då hittade jag på detta,suveränt gott!Uppskattades av hela familjen,även guben…