Bacon- och ädelostgratinerad fläskfilé

Baconet ger sälta till fläskfilé och harmoniserar väl med ädelosten. Snabb och enkel bjudmat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 gr fläskfilé
  • 1 pkt tärnat bacon
  • 100 gr ädelost
  • 4 msk crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Putsa filén från hinnor och fett. Skär centimeter tjocka skivor.
  3. Bryn köttet hastigt på båda sidor så de får vacker färg. Lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Stek baconet och låt det svalna.
  5. Riv ädelosten och blanda den med crème fraichen.
  6. Strö baconet över fläskfilén.
  7. Fördela crème fraichen över och gratinera i ugnen i ca 15 minuter, tills det fått färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…