Baconpaj med purjolök

God baconpaj som går snabbt att göra!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 purjolök
  • 140 g bacon (2 pkt )
  • 5 dl crème fraiche
  • Citronpeppar
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Garnering:
  • Riven ost
  • 3-4 tomater

Gör så här

  1. Blanda dinkelmjöl, smält smör och vatten i en bunke. Tryck ut degen i en pajform. Grädda ca 10 minuter i 225 grader.
  2. Under tiden skalet gräddas klipper du bacon i små bitar som du sedan steker. Finhacka purjolöken och tillsätt detta i stekpannan. Krydda med havssalt, svartpeppar och citronpeppar efter smak.
  3. Häll upp crème fraichen i en bunke och tillsätt därefter purjolök och bacon. Smaka av med ev mer kryddor. Man ska känna den salta smaken samt syrligheten från crème fraichen och citronpepparn ganska tydligt.
  4. Häll över röran på det förgräddade skalet och strö över riven ost. Lägg även på skivade tomater.
  5. Gräddas i 25 minuter i 200 grader. Pajen är som godast när den svalnat!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…