Fläskfilé med ostsås

Har du bråttom? Köp den färdiga Röstin

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 påse färsk spenat, ca 150 g
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsås:
  • 75 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering:
  • Potatisrösti
  • Grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Putsa fläskfilén ren från fett och hinnor. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor och banka ut dem med handen. Stek skivorna hastigt på båda sidorna i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den faller ihop. Salta och peppra. Lägg spenaten vid sidan om köttet i formen.
  4. Mosa osten, blanda den med crème fraichen och rör till en slät sås. Smaksätt med vitlökskrosset. Salta och peppra och häll såsen i formen. Gratinera i ugnen tills såsen har fått fin färg, ca 15-20 minuter.
  5. Laga till den frysa röstin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med en blandad grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept