Bärdessert med topp

Marinerade bär med en fluffig och krämig topping. Den här desserten är superenkel att laga och blir väldigt uppskattad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 dl blandade bär, t ex hallon, björnbär, blåbär och jordgubbar
  • 5 msk råsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 4 tsk pressad citron
  • 100 g rumsvarm philadelphiaost
  • 125 g mascarpone eller kesella
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 1 äggula
  • 1 äggvita
  • Till garnering:
  • Mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda bär, socker, citronskal och citronsaft. Fördela bären i fyra glas.
  2. Blanda philadelphiaost, mascarpone, vaniljsocker och honung. Rör i äggulan.
  3. Vispa äggvitan till hårt fast skum. Vänd ner äggvitan i smeten.
  4. Klicka smeten ovanpå bären och hyvla över mörk choklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept