Bärkompott med yoghurt och kanderade pumpakärnor

Fräscht gott efter maten. Nötälskare kan byta ut pumpakärnorna mot nötter. 223 kalorier per portion 10 g fett 5 g protein 28 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g pumpakärnor
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vatten
  • 400 g bär
  • 2 msk socker
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 4 msk flytande honung

Gör så här

  1. Stek pumpakärnorna gyllene med socker, salt och vatten i en stekpanna på medelvärme.
  2. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna, Separera kärnorna.
  3. Rör ihop bär och socker.
  4. Bottna 6 glas eller små burkar med honung.
  5. Fyll på med yoghurt och toppa med bären.
  6. Strö över pumpakärnorna vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…