Baguettemacka med ost, kalkon och skinka

I USA är ”turkey and ham”, kalkon och skinka ett vanligt pålägg på stora lunchmackor. Här kompletterat med ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 portionsbaguette eller ½ stor baguette
  • Bordsmargarin
  • 2 skivor kokt kalkonbröst
  • 4 skivor kokt skinka
  • 2 skivor emmentaler
  • Lite strimlad isbergssallat
  • 2 tomatskivor
  • Några rödlöksringar
  • Dressing:
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • ½ tsk torkad oregano
  • Till servering:
  • 1 tomat
  • 1 saltgurka

Gör så här

  1. Dressing:
  2. Blanda samman olja, vinäger, salt och oregano.
  3. Strimla sallaten och skär tomaten i skivor. Skär ut några fina ringar av en rödlök.
  4. Skär baguetten i två delar på längden och bred på bordsmargarin.
  5. Lägg på kalkon, skinka och ost. Toppa med tomatskivor, isbergssallat och rödlöksringar.
  6. Droppa över dressingen och servera med tomat och saltgurka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…