Äggsallad med frasig parmaskinka

utmärkt som lunch- eller förrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Senapsdressing
  • 2 tsk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 8 ägg, medelstora
  • ca 130 g machésallad, sköljd, torr

Gör så här

  1. Senapsdressing:
  2. Vispa ihop senap, vinäger och citronsaft i en skål. Vispa i oljan lite i taget, smaka av med salt och peppar.
  3. Dela skinkskivorna i fyra bitar. Stek dem i het panna med en gnutta matfett tills de får färg och blir frasiga. Låt svalna på hushållspapper.
  4. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg i äggen när det kokar och koka 6–7 minuter. Spola dem med kallt vatten. Skala och dela äggen.
  5. Lägg upp machésallad, ägghalvor och frasig skinka på ett fat. Ringla över dressing och ta några tag med pepparkvarnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…