Bakelser med vit choklad, mascarpone och citron

Citron och mascarpone gör de här goda bakelserna riktigt fräscha i smaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • Mascarponeglasyr:
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl mascarpone
  • 2 tsk florsocker
  • ½ citron, saft och rivet skal
  • Garnering:
  • Rivet citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och rör ner det i chokladblandningen. Vänd ner gräddfilen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i chokladsmeten. Rör ner citronskal och citronsaft i smeten.
  3. Häll smeten i en långpanna, 18x30 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna och stansa sedan ut ca 10 rundlar med hjälp av ett glas eller en utstickare.
  4. Glasyr:
  5. Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält helt och ställ sedan in blandningen i kylen för att svalna. Rör ihop den avsvalnade chokladblandningen med mascarpone, florsocker, citronsaft och citronskal.
  6. Fyll en spritspåse, försedd med stjärntyll, med glasyren och spritsa den på rundlarna. Strö över lite rivet citronskal och servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…