Bakpotatis blue cheese

Halloween. Fyllda vegoknölar - festligt och gott. Litet kalas eller stor fest, allt fler hittar på något extra kul på Halloween

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora bakpotatisar, ca 600 g
  • 150 g färsk eller fryst bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör, att steka i
  • 125 g Kvibille gräddädel
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör:
  • Valfri sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela potatisen i halvor. Baka i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, 45-60 min.
  3. Tina ev spenaten och pressa ur vattnet.
  4. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna.
  5. Grovriv ädelosten och rör ihop med crème fraiche i spenaten. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och rör ner i spenatröran. Salta och peppra.
  6. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250 grader ca 10 min.
  7. Servera med sallad.
  8. Tips Rätten kan förberedas och gratineras strax innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept