Bamsebullar

Bullar med en fyllning av björnbär och honung. 100 kalorier per bulle

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl sötningsmedel eller 1 tsk flytande
  • 1 krm salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g djupfrysta björnbär
  • 2 msk flytande honung
  • Pensling:
  • Ägg

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, sötningsmedel, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig tills degen släpper bunkens kanter.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig med resterande mjöl, dela degen i ca 20 bitar.
  6. Forma varje bit till en rund och slät bulle som läggs på bakpappersklädd plåt. Gör en grop med ett mjölat finger i varje bulle.
  7. Blanda björnbären som inte behöver tinas först, med honungen. Lägg några bär i varje grop.
  8. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 20 minuter under bakduk.
  9. Pensla med uppvispat ägg.
  10. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader 8-10 minuter.
  11. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…