Banan och kokospaj

Garneringskokosen kan blandas med riven choklad med smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 äggula
  • ev . 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 dl marsánkräm
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kokosflingor
  • 4 - 5 bananer
  • Garnering:
  • 1 - 2 dl kokoaflingor

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna för pajdegen. Låt vila i kyl ca 30 min.
  2. Platta ut degen i pajform
  3. Grädda skalet i ugn 200C. ca 15 min längst ner. Flytta sedan upp ett hack och grädda ytterligare 1o min.
  4. Koka marsánkrämen enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna.
  5. Vispa grädden tjock. Blanda ner marsánkrämen och kokosen i grädden.
  6. Skala och skiva bananerna. Fördela i det kalla skalet. Häll gräddblandningen över.
  7. Rosta garneringskokosen i torr panna någon minut. Fördela över pajen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr