Bananbröd med nutella

Ta ett djupt andetag. Inse det fantastiska med en banankaka fullkomligt dränkt i nutella ... och sätt sedan igång att baka. Det här är så gott att man börjar fnittra. Laktosfri och äggfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 bananer
  • 150 g smör, t ex mjölkfritt
  • 3 dl mjölk, t ex soja-, mandel - eller havremjölk
  • 1½ dl nutella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra eller olja och bröa en brödform, 1½ liter.
  2. Blanda ihop vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Mixa sönder bananerna med en gaffel. Smält smöret. Blanda ihop bananer, smör och mjölk. Vispa ner lite mjölblandning i taget i bananmixen.
  3. När du har en hyfsat slät smet utan klumpar häller du ner hälften av smeten i den förberedda formen. Om nutellan är för hård kan du smälta den lätt i mikron. Ringla hälften av nutellan över smeten. Häll på resterande smet. Toppa med resterande nutella.
  4. Grädda banankakan i 1 timme eller tills den är torr i mitten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…