Banankaka med choklad

Jag rekommenderar att hacka chokladen med kniv och mosa bananen med gaffel. Tyckte det blev godare så.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2½ dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g blockchoklad
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
  2. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
  3. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  4. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Kommentarer

Jätte god :)
Gud vad god den här var! Eftersom jag inte hade bikarbonat tog jag 2 tsk bakpulkver istället och det funkade bra! Delade inte heller på äggulan och det blev gott ändå :D För choklad älskare kan man ha liiite mer choklad i tycker jag :D
Suveränt god! Fast jag inte delade äggen så blev den jättebra ändå.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…