Banansmulpaj med choklad

En för mig ny variant av smulpaj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 75 g mörk choklad
  • Fyllning:
  • 4 bananer
  • 2 msk smör
  • 2 msk brun farin
  • Garnering:
  • 1 banan
  • 1 msk smör
  • 1 msk brun farin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skär smöret i tärningar och lägg det i en bunke. Tillsätt socker och vetemjöl och arbeta hastigt samman till en smulig deg. Blanda i havregrynen.
  2. Lägg hälften av smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Skala bananerna och skär dem på mitten och sedan på längden. Stek bananbitarna hastigt i smör och farin på båda sidorna så att de blir lite karamelliserade. Lägg bananbitarna i pajformen i ett cirkelmönster.
  4. Hacka den mörka chokladen och blanda den med resterande smulor. Strö smulorna över bananbitarna och grädda pajen ytterligare 10–15 minuter. Så här långt går det bra att förbereda pajen.
  5. Vid servering värms pajen några minuter i 200°C. Skala och skär bananen till garneringen likadant som till fyllningen. Stek i smör och farin några minuter. Garnera pajen med bananbitar och servera med vaniljglass.

Kommentarer

Tack för ett jättegott recept! Det blev mycket uppskattat här hemma och jag kommer göra den flera gånger :)
Ett bra och annorlundra recept på en härlig smulpaj som uppskattades mycket här hemma. Jag var tvungen att tillsätta betydligt mer mjöl för att få det smuligt - 2 dl räcker inte på långa vägar. Använde både vetemjöl och fullkornsvetemjöl vilket gick utmärkt. 5 stjärnor! :)
Hej Har gjort denna smulpaj. Den är verkligen riktigt god!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…