Banantoffeepaj med apelsin

Knaprig botten och smarrig fyllning gör denna paj helt oemotståndlig. Det bästa är att den går snabbt att göra och kräver ingen ugn!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g digestivekex
  • 2 msk kakao
  • 75 g smör
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • Fyllning:
  • ½ burk karamelliserad mjölk á 397 g
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 bananer
  • 1 apelsin
  • 2 dl vispgrädde
  • Dekoration:
  • Kakao
  • Mörk choklad

Gör så här

  1. Mixa kexen med kakao och smör till en smulig deg. Tryck ut degen i en form med veckade kanter, ca 18 cm i diameter. Fördela apelsinskalet över bottnen. Ställ i kylen.
  2. Blanda kolakrämen med flingsalt. Bred över bottnen. Skala och skiva bananerna, lägg dem på kolakrämen. Skala apelsinerna, skär ut hinnfria klyftor och låt rinna av. Lägg dem på bananerna. Vispa grädden. Klicka eller spritsa över frukten.
  3. Pudra över lite kakao och hyvla över mörk choklad. Servera direkt!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…