Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Bra som bjudrätt eller till en lite festligare vardagsmiddag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g hel fläskfilé
  • 3 dl basilika, hårt packad
  • ½ dl rosmarin
  • 1-2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • Till stekningen:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Till serveringen
  • 2 l blandad sallad
  • 2 tomater i klyftor
  • 1 rödlök, i tunna strimlor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ citron i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa bort senor samt fetthinnor på fläskfilén.
  3. Blanda örter, olja, salt och socker i en matberedare till en röra.
  4. Täck hela filén med röran. Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
  5. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, ca 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i ca 10 minuter. Skär i skivor innan servering.
  6. Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…