BBQ- kyckling med bönsalsa

Smakrika marinerade filéer med supergod salsa med hetta i. Serveras med tortillabröd, pitabröd eller naanbröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g kycklingfiléer
  • Marinad:
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 bitar riven färsk ingefära
  • 3 msk ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • ½ tsk svartpeppar
  • Salsa:
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 röd paprika
  • ½ röd spansk chilifrukt
  • ½ tsk ancho chili
  • 1 röd plommontomat
  • 1 gul plommontomat
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Eventuellt socker
  • Servering:
  • Tortillabröd, pitabröd eller naanbröd
  • Sallad

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden till platta skivor. Blanda riven vitlök, roven ingefära, ketchup, soja, honung, sesamolja, citronsaft och svartpeppar till en marinad i en plastpåse.
  2. Lägg filéerna i marinaden och marinera i ca 2 timmar.
  3. Skala och hacka löken till salsan. Fräs den i oljan i en kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt krossade tomater, tärnad paprika, urkärnade hackad röd chili och ancho chili. Koka under omrörning ca 10 minuter.
  4. Tillsätt urkärnade och tärnade plommontomater och kokta svarta bönor. Låt salsan bli varm. Smaka av med salt, peppar och eventuellt socker.
  5. Ta upp kycklingen ur marinaden. Grilla filéerna 1-2 minuter på varje sida eller tills de är genomgrillade.
  6. Servera kycklingfiléerna med salsa, sallad, och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept