Bearnaisesås

Min hemlagade bearnaisesås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 msk finhackad schalottenlök eller en ½ gul lök
  • 1 dl vinäger
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 1 msk persilja
  • 3 äggulor
  • 250 g smör
  • 1 msk torkad dragon eller efter behag

Gör så här

  1. Smält smöret långsamt och håll varmt.
  2. Blanda lök, vinäger, vitpeppar, samt persilja och koka den tills halva vätskemängden kvarstår.
  3. Värm vatten i en kastrull tills den kokar och ta bort den från spisen som används till vattenbad.
  4. Ta en mindre kastrull och låt den flyta i badet.
  5. Sila vätskan i kastrullen som kvarstår från vinägerblandningen.
  6. Tillsätt äggulorna en åt gången under kontinuerlig vispning och vispa tills äggulorna blir porös.
  7. Tillsätt sedan smör med sakta rinning (ej den vita bottensatsen) under kontinuerlig vispning. (Om såsen överstiger 60 grader kan den komma att skära sig samt om smöret kommer ned för snabbt.).
  8. Tillsätt dragon och smaka av.
  9. Tillred såsen strax innan måltiden.
  10. Om såsen håller på att skära sig försök sätta i en isbit eller 1 msk kallt vatten och vispa vidare.
  11. Man kan ev hålla såsen varm ca 2o min i vattenbad men om såsen överstiger 60 grader kommer den att skära sig så det är bra att röra om såsen ofta.
  12. Om såsen skär sig är det bara att börja om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…