Bechamelsås

Bechamelsås är en vit grundsås som används i lasagne med ost, till torsk med ägg och till lutfisk på julen. Receptet ger 10 dl, vilket passar till en stor lasagne på 1-1,5 kg köttfärs.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 msk smör (60 g)
  • 1 dl vetemjöl (60 g)
  • 1 l mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm muskot

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Vispa ner mjölet.
  3. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min.
  4. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…