Belugabolognese

Om du inte provat belugalinser förut.. Nu är det dags! De blir så goda i den här såsen. Glutenfritt? Välj glutenfri pasta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 320 g spaghetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna med lock eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek med någon minut. Rör ner linser, krossade tomater, créme fraiche och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 minuter.
  3. Servera med pastan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…