Biffar med grönsaksmos

Snabblagade favoritbiffar. Riven morot gör dem extra saftiga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 1 lök
  • 1 morot
  • 3 msk lätt crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • Mos:
  • ½ blomkålshuvud
  • 1 broccoli
  • 1 liten knippa gräslök
  • 3 msk lätt crème fraiche
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Riv moroten. Blanda nötfärsen med lök, morot, dijonsenap, 1 tsk salt, 2 krm peppar och crème fraiche.
  2. Forma biffar och stek dem i smör i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida.
  3. Koka under tiden blomkål och broccoli i små buketter tills de blir mjuka. Häll av kokspadet, men spara lite. Mixa grönsakerna och späd med kokspadet till
  4. fast konsistens. Hacka gräslöken. Rör ner crème fraiche och gräslök och smaka av.
  5. Blandad grönsallad med tomater till servering

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept