Biggans spiralsallad

Supergod sallad som räcker till många och är mättande. Arbetslaget blev bjudna på detta tillsammans med ett gott vin av vår gulliga chef - Birgitta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g spiralmakaroner
  • Vatten
  • Salt
  • 5 msk majonnäs
  • 1 burk crème fraiche (2 dl)
  • 2 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk söt senap
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 1 krm salladskrydda
  • 1 liten burk sparris, 200 g
  • 1 burk champinjoner, 200 g
  • 150 g ost
  • 1 grönt syrligt äpple

Gör så här

  1. Koka makaronerna och skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Blanda i en stor skål alla ingredienser ovan från majonnäs till salladskryddan.
  3. Skär sparrisen, champinjoner, ost och äpple i små bitar och rör ner i skålen. Sätt till de kallna makaronerna. Blanda väl och låt stå kallt några timmar.
  4. Den kalla salladen kan serveras som ensamrätt eller tillsammans med grillat kött.
  5. Man kan även lägga ned tärningar av kassler, prinskorv, salami eller rökt kött.

Kommentarer

Vad roligt att hitta mitt recept, detta hade jag infört i Allt om Mat nr 8, 1988. Är mycket populärt recept speciellt sommartid när vi grillar.

Liknande recept