Björnbärsmarmelad

Serveras kall till ost eller på frukostbordet, men gör marmeladen någon dag innan servering. Till godkännaren: Inte samma ingredienser.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g björnbär
  • 2 msk rödvin
  • 2 ½ dl syltsocker, med pektin
  • 1 st vaniljstång

Gör så här

  1. Tag ut märgen ur vaniljstången.
  2. Blanda alltsammans i en kastrull och låt sjuda. Skumma av vid behov.
  3. Gör ett marmelad prov efter ca 20 minuter, marmelad prov gör man genom att hälla lite av marmeladen på ett fat, låt kallna. Dra en sked genom marmeladen, det ska bildas en gata som inte rinner ihop när marmeladen är färdig.
  4. Fyll marmeladen i en ren glasburk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr