Björnbärspajer

Pajdeg med kesella som fylls med en ljuvlig fyllning av björnbär, créme fraiche och hasselnötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • ½ dl kesella
  • ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1½ msk olja
  • 1 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 3/4 liter björnbär
  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g malda eller hackade hasselnötter
  • 1 msk potatismjöl
  • Garnering:
  • 1 msk florsocker
  • Servering:
  • Crème fraiche, vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut egen i små pajformar och ställ i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Lägg björnbären i formen. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen och häll över bären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan pajerna serveras.
  4. Pudra florsocker precis före servering. Servera med crème fraiche, vispad grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…