Blåbärs- och valnötsbröd

Jättegott frukostbröd i långpanna med lite blålila färg när man bryter en bit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 50 g mjukt smör
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 2 dl sultanrussin
  • 2 dl blåbär
  • 3 dl valnötter
  • 10-11 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sirap, salt och smör. Rör i rågmjöl, russin, blåbär och valnötter. Arbeta in lite i taget av vetemjölet till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
  2. Smörj en långpanna och baka ut degen med hjälp av en kavel så att den fyller pannan. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skåra upp degen i så många bitar du vill ha. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna 5 minuter på plåten.
  5. Lossa försiktigt och vänd upp på ett galler, vänd rätsidan uppåt och låt svalna under bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…