Blåbärsdröm – Rawfood

Det här är en chokladpaj du aldrig kommer att få nog av. Den ljuvliga pajen bakas inte i ugnen. Det går fint att byta ut mandlar och cashewnötter mot solrosfrön och kokosflingor. Rawfood och helt gluten- och laktosfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl mandlar
  • 1 dl hackade blötlagda aprikoser
  • 1 dl hackade blötlagda dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • En nypa havssalt
  • Fyllning:
  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 4 dl tinade eller färska blåbär
  • 3 msk kokosolja, rumsvarm
  • Topping:
  • 1 dl kakao
  • 1 dl kokosolja
  • 1 msk agavesirap

Gör så här

  1. Kör mandlar till ett fint mjöl i en matberedare. Rör ner hackade aprikoser, hackade dadlar, kokosolja, kakao, vaniljpulver och havssalt. Kör tills allt blir en jämn massa. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24-26 cm i diameter.
  2. Fyllning:
  3. Mixa cashewnötter till ett fint mjöl och häll i blåbär och rumsvarm kokosolja. Kör tills smeten är lite fluffig. Häll ner smeten i pajskalet och ställ in i kylen tills fyllningen stelnat lite.
  4. Topping:
  5. Smält kokosolja och rör ner kakao och agavesirap. Häll toppingen över pajen. Ställ kakan kallt tills det är dags för servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr