Blåbärsknäckebröd med mandel

Ett knaprigt och gott bröd. Passar väldigt bra ihop med smakrika ostar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk, 3%
  • ½ tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • Ca 4 dl vetemjöl
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 dl grovhackad mandel
  • Kruska- eller vetekli till utbakningen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt, rågmjöl, vetemjöl, blåbär och mandel och arbeta ihop till en smidig deg. Strö kli på bakbordet. Dela degen i 16 bitar och rulla bitarna till bollar. Kavla ut varje boll så runt som möjligt. Kavla bröden med en kruskavel eller nagga med en brödnagg.
  3. Grädda mitt i ugnen tills brödkakorna börjar mörkna i kanterna, 6-8 minuter. Sänk ugnsvärmen till 50 grader och slå över till varmluftsugn. Lägg alla bröd på 2 plåtar och efterbaka med luckan på glänt, ca 1 timme. Låt kallna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…